Bijna 5 miljoen euro aan goederen en onroerende zaken in beslag genomen na witwassen van crimineel vermogen

Print
Bijna 5 miljoen euro aan goederen en onroerende zaken in beslag genomen na witwassen van crimineel vermogen

Afbeelding: Stefan Koopmans

Meijel / Panningen / Koningslust / Grashoek / Egchel / Helden / Maasbree / Kessel / Beringe / Baarlo / Kesseleik -

Een team van de FIOD en de politie heeft dinsdag twee vrouwen (35 en 40 jaar) en twee mannen (48 en 51 jaar) uit de gemeente Peel en Maas aangehouden. Zij worden verdacht van het witwassen van crimineel vermogen van een 60-jarige man die momenteel gedetineerd is.

Drie woningen en een woning in Portugal zijn doorzocht. Bij een autobedrijf in Panningen zijn meerdere dure auto’s in beslag genomen.

Lees ook: Een in beslag genomen Ferrari, vier opgepakte mensen en huiszoekingen: ‘Iedereen weet wat er aan de hand is’

Een gespecialiseerd zoekteam van Defensie heeft bij de actie bijstand verleend. Er is beslag gelegd op onroerende zaken, vorderingen, auto’s, contanten en horloges met een gezamenlijke waarde van ongeveer 4,7 miljoen euro.

Drugshandel

Dit strafrechtelijk onderzoek is onderdeel van de aanpak van ondermijnende criminaliteit in Zuid-Nederland onder de vlag van het RIEC Limburg. Een legale herkomst van het huidige vermogen van de 60-jarige gedetineerde ontbreekt. In een eerdere rechtszaak heeft de rechter laten meewegen dat de man actief was in de drugshandel.

Lees ook: FIOD-inval bij autobedrijf en appartement: panden en dure auto’s in beslag genomen

Vermoedelijk heeft hij dit crimineel verdiende geld via internationale verhullende witwasconstructies legaal gemaakt door panden, bedrijven en grond in Nederland te financieren. Om dit mogelijk te maken heeft hij waarschijnlijk gebruikgemaakt van katvangers, familieleden en zakenrelaties. De dinsdag aangehouden verdachten waren vermoedelijk belangrijke spelers in zijn netwerk.

FIOD-inval bij autobedrijf en appartement: panden en dure auto’s in beslag genomen. Video: Track’88

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen