Sanne Thijssen in springruitersploeg voor finale Nations Cup

Print
Sanne Thijssen in springruitersploeg voor finale Nations Cup

Sanne Thijssen. Afbeelding: Hollandse Hoogte / ANP

Sevenum -

Sanne Thijssen uit Sevenum maakt deel uit van de springruitersploeg die vrijdag in Barcelona van start gaat in de finale van de Nations Cup.

Bondscoach Rob Ehrens ziet kansen voor zijn team. De eerste opdracht is om vrijdag in Barcelona bij de beste acht landen te eindigen. „Als dat lukt, hebben we ook echt een kans in de finale”, kijkt Ehrens vooruit naar het eindtoernooi waaraan veertien landen deelnemen.

Combinaties

Ehrens heeft vier combinaties aangewezen: Willem Greve met Carambole, Harrie Smolders en Monaco, Sanne Thijssen met Con Quidam RB en Tokio’s bronzen medaillewinnaar Maikel van der Vleuten met Beauville Z. Kevin Jochems gaat met Turbo Z mee als reserve.

Lees ook: Dubbele pech treft boze Sanne Thijssen bij GP in Aken

Greve, Smolders en Van der Vleuten kwamen uit op de Spelen van Tokio waar Nederland de landenfinale als vierde afsloot. Bij de EK begin september miste de ploeg met Smolders, Marc Houtzager, Frank Schuttert en Bart Bles de finale.

De Nations Cup wordt al jaren afgesloten in de piste van Real Club de Polo in Barcelona. Behalve Nederland komen dit jaar de negen landen uit de eerste Europese divisie in actie, aangevuld met teams van de Verenigde Staten, Brazilië, Canada en gastland Spanje. Het Europese land dat het laagst eindigt, valt uit Divisie 1.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu