Mocht Klaas-Jan Huntelaar wel meespelen met HC’03 6 tegen het tiende van Concordia Wehl?

Print
Mocht Klaas-Jan Huntelaar wel meespelen met HC’03 6 tegen het tiende van Concordia Wehl?

Klaas-Jan Huntelaar, tegenwoordig spits van HC’03 6. Afbeelding: Getty Images

Klaas-Jan Huntelaar (38) verscheen afgelopen zondag tot ieders verbazing bij Concordia Wehl 10 in het veld als tegenstander bij het zesde van HC’03. Maar mocht de topspits van weleer - die vorig seizoen voor Schalke 04 uitkwam - wel meedoen in de kelderklasse van het amateurvoetbal?

Amateurclub DCS uit Zevenaar maakte onlangs iets soortgelijks mee: zij lijfden ook een ex-prof in. Dami Rovcanin (33) speelde profvoetbal in Turkije en Bosnië, maar werkte sinds 2019 geen officiële wedstrijd meer af. De voorzitter van DCS, René van Leeuwen, wendde zich tot de KNVB om hem in te schrijven als ‘internationale speler’, maar kreeg nul op het rekest van de voetbalbond. Dit meldt De Gelderlander.

Regels

Reden: Rovcanin voldeed niet aan de regels, want hij had minimaal drie jaar geen wedstrijden mogen spelen. Bovendien was hij door de club pas ná de transferdeadline aangemeld. Rovcanin mag dan ook pas in januari 2022 voor DCS uitkomen.

Op Van Leeuwens vraag naar het verschil tussen de situatie van beide spelers zou de KNVB volgens de Gelderse krant hebben geantwoord „aan het uitzoeken te zijn of er een internationale overschrijving is aangevraagd door deze amateurclub (HC’03) voor speler Huntelaar. Indien niet conform de regels is gehandeld, zal de club hierover worden geïnformeerd en zullen maatregelen worden getroffen.”

Niet gescoord

Het team van Huntelaar won de wedstrijd overigens met 3-1. Scoren deed de voormalige spits van onder andere Ajax, Real Madrid en AC Milan niet, dacht voorzitter Mart de Kruif van HC’03. „Volgens mij heeft hij niet gescoord, maar ik was er zelf niet bij”, liet hij weten aan Regio 8.

Huntelaar is bewust uit de publiciteit gebleven, aldus De Kruif, tevens ploeggenoot van de oud-international nu. „Hij wil gewoon lekker voetballen. De club is daarbij een warm bad. Hij hoeft niks, hij mag alles.”

Luister naar de Voetbalpodcast van De Limburger: