Politie linkt explosief Hoensbroek aan vete in criminele circuit rond Rotterdam

Print
Politie linkt explosief Hoensbroek aan vete in criminele circuit rond Rotterdam

Specialisten van de EOD bij het explosief dat op 5 september in Hoensbroek werd aangetroffen. Afbeelding: Bas Quaedvlieg

Hoensbroek / Brunssum / Panningen -

De politie heeft serieuze aanwijzingen dat het explosief dat op zondagochtend 5 september in Hoensbroek werd aangetroffen te maken heeft met een langslepende vete in het criminele circuit. Er is een link met een reeks ernstige bedreigingen in de omgeving van Rotterdam.

Dat bleek dinsdagavond tijdens een uitzending van Opsporing Verzocht, waarin de zaak aan de orde kwam. Uit camerabeelden werd duidelijk dat de dader minstens een uur in Hoensbroek rondliep voordat hij het explosief aan de Hommerterweg achterliet. Zijn bestelwagen, vermoedelijk een Fiat Doblo, had hij een kilometer verderop geparkeerd aan de Schiethouwer in Brunssum. Het explosief werd uren later opgeruimd door de Explosieven Opruimingsdienst (EOD).

Poolse supermarkt

In Opsporing Verzocht kwam ook de reeks aanslagen op een Poolse supermarkt in Panningen aan de orde. Enige tijd geleden gaf de politie al bewakingsbeelden vrij waarin de twee daders van de laatste aanslag, een brandstichting op 19 juni, te zien waren.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen