Basketballers BAL lijden eerste seizoensnederlaag: ‘Sommige gedeeltes waren goed, andere waren verschrikkelijk’

Print
Basketballers BAL lijden eerste seizoensnederlaag: ‘Sommige gedeeltes waren goed, andere waren verschrikkelijk’

BAL-coach Radenko Varagic.

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

BAL heeft de eerste nederlaag van het seizoen moeten slikken. In het derde competitieduel in de BNXT League was Landstede Hammers woensdagavond in Weert een maat te groot: 73-101.

BAL speelde weer zonder Dennis Tunstall. De beoogde opvolger van de zwaar geblesseerd geraakte Andrew Eudy liep onlangs zelf ook een kwetsuur op waarvan de ernst nog niet is vast te stellen. Het herstel gaat waarschijnlijk tussen de twee en acht weken duren, waarop beide partijen hebben besloten om het contract te ontbinden. BAL gaat nu op zoek naar een vervanger.

Landstede Hammers, de landskampioen van 2019, was duidelijk de bovenliggende partij in sporthal Boshoven. Met uitzondering van het derde kwart (21-14) waren de Zwollenaren heer en meester. Het eerste, tweede en vierde deel van de wedstrijd was in het (ruime) voordeel van de bezoekers. Coach Radenko Varagic, die met wat personele problemen kampte, nam geen blad voor de mond: „Sommige gedeeltes waren goed, andere waren verschrikkelijk.”

BAL won de eerste twee competitieduels nog van Den Helder Suns (64-61) en The Hague Royals (81-64). Ondanks de nederlaag staat BAL nog tweede in de BNXT League, maar de meeste clubs hebben één of zelfs twee duels minder gespeeld. Zondag (14.30 uur) gaat BAL in Rotterdam op bezoek bij Feyenoord Basketball.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu