Record voor boogschutter Schloesser, wint wereldbeker voor de derde keer

Print
Record voor boogschutter Schloesser, wint wereldbeker voor de derde keer

Schloesser eerder in actie tijdens de WK-finale. Afbeelding: World Archery Federation via Get

Handboogschutter Mike Schloesser uit Weustenrade heeft donderdag voor de derde keer de wereldbeker op het niet-olympische onderdeel compound gewonnen. De 27-jarige Limburger is de eerste compoundschutter die dat lukt.

Bij de wereldbekerfinale in de Amerikaanse stad Yankton, waar Schloesser vorige week zilver pakte op de WK, versloeg hij Braden Gellenthien uit de Verenigde Staten in de eindstrijd met 148-144.

Twee jaar geleden bij de wereldbekerfinale in Moskou versloeg de Limburger die Amerikaan ook al in de strijd om het goud. In 2016 won de Limburger de wereldbeker voor het eerst.

„De beste acht mannen van het jaar nemen het hier tegen elkaar op. Het betekent heel veel voor me dat ik ze heb verslagen en dit toernooi weer heb gewonnen”, aldus Schloesser, die in Yankton werd gecoacht door zijn vrouw Gabriela Bayardo. De geboren Mexicaanse won afgelopen zomer op de Olympische Spelen met Steve Wijler zilver in de gemengde landenwedstrijd.

Schloesser eindigde eerder dit seizoen in de drie reguliere wereldbekerwedstrijden steeds op het podium: goud in Lausanne, zilver in Guatemala-Stad en brons in Parijs.

Gellenthien bleef op twee eindzeges in de wereldbeker staan. Ook de Italiaan Sergio Pagni was twee keer de beste.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu