Voorlichting in Maastricht op de Dag van de Wilsverklaring

Print
Voorlichting in Maastricht op de Dag van de Wilsverklaring

Een wilsverklaring. Afbeelding: ANP XTRA

Maastricht -

De Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde (NVVE) houdt zaterdag de Dag van de Wilsverklaring in onder meer Maastricht.

Bij Stayokay zijn er drie informatiebijeenkomsten: om 13.00, 14.30 en 16.00 uur. Dan is er telkens een lezing over de wilsverklaring, waarin mensen hun wensen over hun levenseinde vastleggen. Voorafgaand is er steeds gelegenheid om NVVE-medewerkers persoonlijk vragen te stellen. De NVVE raadt aan, de wilsverklaringen van een persoonlijke toelichting te voorzien.

Officieel

Een ondertekende wilsverklaring is een officieel document dat zijn rechtsgeldigheid niet kan verliezen. Het is niet nodig om ermee naar de notaris te gaan. „Wel is het verstandig om de wensen geregeld te bespreken met familieleden en met de (huis)arts, zodat ook zij ervan overtuigd blijven dat de wensen weloverwogen en nog altijd aanwezig zijn”, stelt de NVVE.

Aanmelden

Wie vragen heeft over wilsverklaringen kan zich deze zaterdag uitgebreid laten informeren. Aanmelden is verplicht; dat kan via www.nvve.nl/maastricht. Iedereen die meekomt moet zich persoonlijk inschrijven.

Maastricht is de enige Limburgse stad die de NVVE zaterdag aandoet. In twaalf andere steden in het land worden ook soortgelijke bijeenkomsten gehouden.

Lees ook: Euthanasie-regels voor dementerenden verruimd: minder zorgen voor artsen

Exclusieve Black Friday Deal

Lees nu één jaar lang alle Plus-artikelen (meer dan 100 per dag) met 78% korting. Actie geldig t/m 29-11.

Profiteer nu