Valkenburg de hele maand oktober in teken van Bokkenweken

Print
Valkenburg de hele maand oktober in teken van Bokkenweken

Afbeelding: Valkenburgse Bokkenweken

Valkenburg / Berg / Walem / Houthem / IJzeren / Sibbe / Oud-Valkenburg / Schin op Geul / Berg en Terblijt / Geulhem / Terblijt / Vilt -

Valkenburg aan de Geul staat de gehele maand oktober in het teken van de zesde editie van de Valkenburgse Bokkenweken.

Tijdens dit evenement komt volgens de initiatiefnemers de ‘typische bokkenhistorie en cultuur weer tot leven’.

„De bokkenrijders maakten in de achttiende eeuw Midden- en Zuid-Limburg onveilig door overvallen en plunderingen. Oorspronkelijk figureerden de bokkenrijders in volksvertellingen. Ze golden als goddelozen die de duivel vereerden en zich op bokken door de lucht konden bewegen. Veel achttiende-eeuwse (vermeende) bokkenrijders zijn in Valkenburg berecht en ter dood veroordeeld. Een plakkaat aan het oude stadhuis in het centrum herinnert hier nog aan”, is te lezen op de website van de organisatie.

Lees ook: ‘Bokkenrijders waren voor mij vooral strijders tegen onrecht’

De Bokkenweken duren van 1 tot en met 31 oktober en omvatten allerlei activiteiten. Een greep uit het aanbod: wandelroute Bok ’n Kunst, de Bokkenparade (op zondag 3 oktober), Bok ’n Blues en de grottentocht en/of escape room Bokkengeheimen.

Er is echter meer te doen. Kijk op deze website voor een volledig programmaoverzicht.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu