Deze molens in Zuid-Limburg zijn dit weekend op Limburgse Molendag gratis te bezoeken


 

 © ANP

Zuid-Limburg -

Vandaag, zondag 3 oktober, is het Limburgse Molendag en ook in de regio Zuid-Limburg wordt in dat kader van alles op touw gezet.

Redactie

Tijdens de Limburgse Molendag, een initiatief van Molenstichting Limburg en het Gilde van Vrijwillige Molenaars, zetten wind- en watermolens de deuren open voor bezoekers. Tussen 11.00 en 16.00 uur zijn er op verschillende locaties allerlei gratis activiteiten.

Lees ook: Voor Hans (68) kwam een jongensdroom uit toen hij molenaar werd in Genhout

Jong en oud kan ontdekken hoe een molen werkt. Bijna overal geven molenaars en molengidsen uitleg. Daarnaast zijn er op diverse plekken demonstraties en molenrijke wandel- en fietsroutes, vertelt de woordvoerder.

Waar?

Deze molens doen mee en zijn tussen 11.00 en 16.00 uur gratis te bezoeken: Beek/Genhout: Molen Sint Hubertus (Schimmerterweg), Bemelen/Wolfshuis: Van Tienhovenmolen (Gasthuis 79), Elsloo: Slakmolen (Maasberg 1), Gronsveld: Torenmolen (Rijksweg 90), Kerkrade: Baalsbruggermolen (Baalsbruggerweg 28), Nuth: Molen van Hunnecum (Bergerweg 2), Oirsbeek: Janssenmolen (Molenweg 4), Urmond: Standerdmolen (Sjirperspad 1), Ubachsberg: Op de Vrouweheide molen (Vrouweheide 1), Vaals: de Frankenhofmolen (Weijerweg 4), Valkenburg: de Oude Molen (St. Pieterstraat 4) en Wittem: Wittemermolen (Wittemer Allee 38).

Kijk voor meer informatie op deze website.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee