Nederlander (53) maakt dodelijke val in Vogezen

Print
Nederlander (53) maakt dodelijke val in Vogezen

Le Sentier des Roches is een populaire wandelroute in het Franse middengebergte. Afbeelding: ANP/HH

Een 53-jarige Nederlander is tijdens een wandeling over een rotspad in de Vogezen verongelukt. Volgens Franse media zou de man een val hebben gemaakt van enkele tientallen meters.

Het ongeluk vond plaats op een steil stuk van de wandelroute Le Sentier des Roches (het Rotspad). De man wandelde bij Krapenfels met zijn vrouw toen het misging. De website van France TV tekent op uit de mond van de plaatselijke gendarmerie dat het slachtoffer over een wandelstok zou zijn gestruikeld.

De hulpdiensten kwamen ter plaatse met een helikopter. Samen met de vrouw van het slachtoffer vonden ze het stoffelijk overschot van de man ongeveer honderd meter lager dan de plek waar hij struikelde.

Le Sentier des Roches is een bijna 12 kilometer lange route in het Franse middengebergte. Het pad leidt langs de mooiste plekjes, onder meer over de 1363 meter hoge Hohneck. Het is deels uit de rotsen gehouwen en niet geschikt voor beginnende wandelaars en mensen met hoogtevrees. De moeilijkheidsgraad wordt als gemiddeld omschreven.

Exclusieve Black Friday Deal

Lees nu één jaar lang alle Plus-artikelen (meer dan 100 per dag) met 78% korting. Actie geldig t/m 29-11.

Profiteer nu