Kerkrade gaat voor volledige vasteloavend: ‘na jaar gedwongen pauze weer echt carnaval vieren’

Print
Kerkrade gaat voor volledige vasteloavend: ‘na jaar gedwongen pauze weer echt carnaval vieren’

Afbeelding: Luc Lodder

Kerkrade / Eygelshoven -

De drie grote carnavalsverenigingen van Kerkrade zetten erop in om weer een echte carnaval te vieren. Na overleg met de gemeente Kerkrade concluderen zij dat een echte vasteloavend er komend seizoen in zit.

„Er is met de gemeente Kerkrade overleg en na de laatste versoepelingen van onze regering hebben we kunnen concluderen dat we na een jaar gedwongen pauze weer echt carnaval kunnen gaan vieren in Kerkrade”, schrijven Karnevalsvereniging Burgerlust 1924, Kirchröatsjer Vasteloavends Verain ‘Alaaf Kirchroa 1936’ en Vasteloavends Verain Kirchroa-West in een gezamenlijke verklaring.

Voorbereidingen

De drie verenigingen zijn ondertussen druk bezig met de voorbereidingen van alle activiteiten. „Dat er het één en ander anders uit zal gaan zien zal duidelijk zijn”, schrijven de verengingen, die in de komende weken en maanden meer naar buiten brengen over hun evenementen en activiteiten.

„Natuurlijk valt of staat alles met hoe het verder gaat met corona, en wat de regering voor beslissingen neemt maar wij hebben goede hoop dat alles goed gaat komen en verheugen ons erop om straks samen met jullie weer carnaval te kunnen vieren”, aldus de drie verenigingen.