Jubilerend pastoor Tjeu Kunnen van Venlo-Noord benoemd tot ridder

Print
Jubilerend pastoor Tjeu Kunnen van Venlo-Noord benoemd tot ridder

Pastoor Tjeu Kunnen is benoemd tot ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Afbeelding: Laurens Eggen

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen / Stramproy -

Pastoor Tjeu Kunnen van Venlo-Noord is ter gelegenheid van zijn zestigjarig priesterjubileum benoemd tot ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

De tachtiger, geboren in Stramproy, ging in 2001 met emeritaat, kreeg destijds al een lintje, maar ging onverdroten voort met zijn pastoraal werk. Kunnen begon in 1981 als pastoor in Venlo, van de Sint-Nicolaasparochie.

De kerk moest hij in 2019 sluiten, maar hij bleef verbonden aan de Sint-Michaëlparochie in ’t Ven. Daarnaast is Kunnen sinds 2019 pastoor van de Heilig-Hartparochie. Kunnen heeft oog voor de kwetsbaren en ouderen.

Voor de laatste groep organiseert hij bijeenkomsten in de Witte Kerk, een jaarlijkse bustocht en het ziekentriduüm. Toen het triduüm vanwege de coronacrisis niet door kon gaan, maakte hij voor de vaste bezoekers een envelop met een kaars en zelfgeschreven gebed.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu