Bomen waaien om door eerste herfststorm in Limburg, schade valt mee

Op de hoek van de Beatrixlaan en Margrietlaan in Sittard velde de storm een boom. © Track 88

Sittard/Maasbree -

De schade door de eerste herfststorm van dit jaar lijkt in Limburg vooralsnog mee te vallen. De brandweer kreeg, verdeeld over de provincie, slechts een kleine tien schademeldingen. In bijna alle gevallen ging het om (deels) omgewaaide bomen.

onze verslaggever

In Noorbeek trok een hevige windvlaag gisteravond rond tien uur al de top uit een boom, overigens zonder materiële schade in de directe omtrek. Ook op de hoek van de Beatrixlaan en Margrietlaan in Sittard velde de storm een boom. Enkele takken van de kruin kwamen op een auto terecht. Aan de Henri Dunantstraat in Brunssum had de brandweer het zondagochtend druk met een door de wind losgerukt rolluik.

Ook in Noord- en Midden-Limburg moest de brandweer afgelopen uren diverse keren op pad. Onder meer in Heide blokkeerde een door de wind gevelde boom de Deurneseweg (N270). Hetzelfde gebeurde aan de Houthei in Maasbree.

In Heide blokkeerde een door de wind gevelde boom de Deurneseweg (N270).  © Edward-Media

Grote alarmeringen bleven uit, er zijn geen meldingen van ongelukken of persoonlijk letsel. De brandweer spreekt dan ook van een redelijk rustige nacht, gezien de weersomstandigheden. Het KNMI had met code geel gewaarschuwd voor windstoten van 75 kilometer per uur. De komende uren zal in elk geval de wind wat gaan liggen. Het blijft nog wel regenen, maar vooral elders in het land en minder in Limburg.