‘Prachtig nazomerweer met kans op 20 graden in aantocht’

 © Loraine Bodewes

De Bilt -

Vergeleken met een paar dagen geleden zien de weersvoorspellingen voor volgende week er volgens Weer.nl ineens heel anders uit.

Bron: De Telegraaf

Eerst voorspelde het weerbureau een constante stroom aan storingen, maar nu lijkt er toch mooi nazomerweer aan te komen. Vanaf de tweede helft van volgende week lijkt het weer flink op te knappen. Komend weekend worden er maxima van 20 graden verwacht.

Lees ook: Bomen waaien om door eerste herfststorm in Limburg

De afgelopen dagen was het weer al herfstachtig en dat lijkt de komende periode niet te veranderen. Een klein lagedrukgebied en een daarop volgende straalstroom zou voortdurend nieuwe storingen onze kant op sturen, maar deze lijkt op de nieuwste berekeningen opgeschoven te zijn naar het zuiden.

Door deze andere afslag, zoals Weer.nl het omschrijft, komt de weg vrij voor hogedrukinvloeden. Vanaf woensdag kan het daardoor aardig opklaren: de wind neemt af en de zon krijgt meer ruimte. Komend weekend worden er maxima van 20 graden verwacht.

Kijk hier voor de actuele weersverwachting voor Limburg

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal