Amerikaan Zac Freudenberg wint opnieuw de Trappen Marathon in Landgraaf

Print
Amerikaan Zac Freudenberg wint opnieuw de Trappen Marathon in Landgraaf

De Amerikaan Zac Freudenberg. Afbeelding: Bas Quaedvlieg

LANDGRAAF -

Zac Freudenberg (42) heeft voor het tweede opeenvolgende jaar afgetekend de Trappen Marathon in Landgraaf gewonnen. De geboren Amerikaan die tegenwoordig in Duivendrecht woont zegevierde in 4.56.05.

Patrick Gregoor uit Reuver liep zoals ook in 2021 naar plek twee. De derde plaats was voor de Zwitser Marco Summermatter, die in de laatste vijf edities steevast goed was voor een podiumplaats en in 2018 zegevierde op de marathon in Landgraaf.

Extra lang

De eindtijden op zwaarste marathon van Nederland lagen dit keer overigens opmerkelijk hoger dan in 2020, toen Zac Freudenberg zegevierde in 4.32,35. Daar was ook een verklaring voor. De marathonafstand in Landgraaf was vanwege werkzaamheden onderaan de trap van de Wilhelminaberg noodgedwongen aangepast. Het resulteerde in een extra lange marathon. 42 rondjes van 1100 meter betekenden 46,2 km. De reguliere marathonafstand is 42,195 kilometer. Het was zichtbaar aan de finish. Zelfs de afgetekende winnaar en ervaren marathonloper Zac Freudenberg had zichtbaar spierpijn.

Amerikaan Zac Freudenberg wint opnieuw de Trappen Marathon in Landgraaf
Foto: Bas Quaedvlieg

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu