Iets meer coronapatiënten in ziekenhuizen, aantal nieuwe besmettingen blijft gelijk

Print
Iets meer coronapatiënten in ziekenhuizen, aantal nieuwe besmettingen blijft gelijk

Afbeelding: ANP/HH

Er liggen 450 coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen, iets meer dan de 422 van zaterdag.

Op intensive cares liggen 131 patiënten en op de verpleegafdelingen nog eens 319 mensen met Covid-19. Dat zijn er 28 meer dan 24 uur geleden, zo staat in de meest recente cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Vrijdag en zaterdag daalde dat aantal, nu is weer sprake van een lichte stijging.

Op de ic’s liggen 3 patiënten meer in vergelijking tot zaterdag, op de verpleegafdelingen worden 25 patiënten extra behandeld.

Daarmee is de daling van van het aantal ernstig zieke coronapatiënten op de ic’s na elf dagen op rij tot staan gekomen.

Coronabesmettingen

Er verandert maar weinig aan het aantal nieuwe coronabesmettingen. Het gemiddelde over zeven dagen nam zondag vergeleken met zaterdag weliswaar iets toe van 1654 tot 1657, maar schommelt al negen dagen rond hetzelfde niveau.

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) meldde zondag dat er de laatste 24 uur 1620 positieve coronatests zijn vastgesteld. Dat zijn er iets meer dan vorige week zondag, toen 1601 nieuwe besmettingen werden geconstateerd. Zaterdag werden er, na correctie, 1676 nieuwe besmettingen gemeld.

Er is de afgelopen 24 uur één sterfgeval door het coronavirus gemeld, vier minder dan zaterdag. Dat wil niet zeggen dat die allemaal afgelopen dag zijn overleden. Soms duurt het een tijdje voor het RIVM bericht krijgt dat een coronapatiënt is gestorven.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu