Parkstad besteedt tijdens Week van de Veiligheid aandacht aan drugscriminaliteit, cybercrime en jongerengeweld

Print
Parkstad besteedt tijdens Week van de Veiligheid aandacht aan drugscriminaliteit, cybercrime en jongerengeweld

Foto ter illustratie Afbeelding: IngImage

Heerlen / Hoensbroek / Ransdaal / Craubeek / Klimmen / Weustenrade / Fromberg / Kunrade / Ubachsberg / Voerendaal / Winthagen / Kerkrade / Eygelshoven / Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg / Schimmert / Hulsberg / Wijnandsrade / Merkelbeek -

In de week van 11 tot en met 17 oktober vindt de nationale Week van de Veiligheid plaats. In de regio Parkstad wordt op diverse manieren aandacht besteed aan drie veiligheidsthema’s: drugscriminaliteit, cybercriminaliteit en jongerengeweld.

Drugscriminaliteit en de gevolgen hiervan zijn bijna dagelijks terug te vinden in het nieuws. „Het gebeurt hier en nu, ook in de regio Parkstad. De overheid wint zonder hulp van inwoners niet de strijd tegen drugscriminaliteit. Iedereen komt dagelijks in aanraking met signalen. Door op te letten en signalen door te geven kan belangrijke informatie worden achterhaald”, aldus burgemeester Wil Houben van Voerendaal.

Op donderdag 7 oktober kan op het Kerkplein in Voerendaal vanaf 10 uur kennis worden gemaakt met de Bijtende Bende, waar bezoekers in een virtuele 3D-omgeving de impact van drugsafval op het milieu kunnen ervaren.

Cybercriminaliteit

Daar waar de laatste jaren sprake is van een daling in de traditionele criminaliteit, is het aantal incidenten dat gerelateerd is aan cybercriminaliteit en digitale criminaliteit gestegen.

Wapeninleveractie

De zeven Parkstadgemeenten nemen in de week van de veiligheid deel aan de landelijke inleveractie van steekwapens. De inleveractie wordt landelijk georganiseerd voor alle gemeenten die zich hierbij willen aansluiten. Vooral jongeren en jongvolwassenen worden aangemoedigd hun steekwapen in te leveren. Dit kan anoniem bij verschillende politiebureaus.

De zeven Parkstadgemeenten nemen in de week van de veiligheid - van 11 tot en met 17 oktober- deel aan de landelijke inleveractie van steekwapens. De inleveractie wordt landelijk georganiseerd voor alle gemeenten die zich hierbij willen aansluiten. Vooral jongeren en jongvolwassenen worden aangemoedigd hun steekwapen in te leveren. Dit kan anoniem bij verschillende politiebureaus.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu