Vliegtuigcrash Milaan: ‘Miljardair met vrouw en zoon onder de slachtoffers’

Print
Vliegtuigcrash Milaan: ‘Miljardair met vrouw en zoon onder de slachtoffers’

Afbeelding: EPA

In Italië is een klein privévliegtuig zondag neergestort op een leegstaand gebouw vlak buiten Milaan, melden lokale autoriteiten. Daarbij kwamen alle acht inzittenden om het leven. Een van de slachtoffers was een kind, melden Italiaanse media.

Het vliegtuig was vanuit Milaan op weg naar het eiland Sardinië. De oorzaak van het neerstorten van het vliegtuig is nog niet bekend.

Alle inzittenden zouden omgekomen zijn bij de crash. Volgens de Italiaanse krant La Republica gaat het om de piloot, een bemanningslid en zes passagiers, onder wie een kind.

Roemeense zakenman

Volgens Italiaanse media werd het vliegtuig bestuurd door de Roemeense zakenman Dan Petrescu (68). Onder de slachtoffers was ook zijn vrouw (65) en een zoon (30). De andere slachtoffers moeten nog geïdentificeerd worden, maar er zou een jong kind bij zijn.

Met een geschat vermogen van 3 miljard euro was Petrescu, die ook de Duitse nationaliteit heeft, een van de rijkste mensen van Roemenië. Hij stond aan het hoofd van een groot bouwconcern en was eigenaar van grote supermarkten en winkelcentra.

Vliegtuigcrash Milaan: ‘Miljardair met vrouw en zoon onder de slachtoffers’

Ooggetuigen vertellen aan lokale media dat ze werden opgeschrikt door een luid gesis en een harde knal, de explosie die crash veroorzaakte. Een man die alles zag gebeuren, zegt dat het vliegtuigje geen opvallende manoeuvres maakte, wel meent hij een brandende motor gezien te hebben. Ook andere buurtbewoners meldden dat een van de motoren van het vliegtuig vuur vatte en dat het toestel vervolgens in een duikvlucht naar beneden stortte.

11 minuten

De crash op het dak en een deel van de gevel van het pand veroorzaakte onmiddellijk een enorme brand. Als bij wonder gaat het om een kantoorgebouw waar renovatiewerken plaatsvinden en volledig leegstaat, daar vielen dus geen slachtoffers.

Het is nog niet duidelijk hoe de crash met het vliegtuig, een Pilatus PC-12, kon gebeuren. Het stortte amper 11 minuten na opstijgen neer, wat kan wijzen op acute motorproblemen. Momenteel zijn de hulpdiensten massaal ter plaatse. „De klap was verwoestend”, zegt Carlo Cardinali van de Milanese brandweer tegen het nieuwsagentschap Ansa. „Voorlopig hebben we slechts één lichaam kunnen vinden.”

Vliegtuigcrash Milaan: ‘Miljardair met vrouw en zoon onder de slachtoffers’

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu