Habal Roman uit Eygelshoven winnaar ‘Trots op mijn buurt’

 © Website Wonen Limburg

Eygelshoven -

Habal Roman uit Eygelshoven heeft in de regio zuid de ‘Trots op mijn buurt 2021’ prijsvraag van woningcorporatie Wonen Limburg gewonnen. Tijdens Burendag op zaterdag 25 september overhandigde directeur Vastgoed René Clement van Wonen Limburg de bijbehorende cheque.

redactie

„De inzending van Habal Roman was bijzonder”, zo laat hij weten. „Ze schreef dat ze het gevoel heeft in één huis te wonen met haar buren als familie. Ze beschouwt haar buren eerder als familie dan als buren.”

Met het prijzengeld van de prijsvraag wil Habal graag de verjaardag van haar dochtertje groots vieren met de buurt.

Clement is blij met Habal Roman als winnaar. „Ik ben ontroerd door haar verhaal; dat is een prachtig voorbeeld van je thuis voelen in de buurt. Bovendien vind ik het mooi dat zij het prijzengeld ten goede wil laten komen aan een feestje voor de buurt. Want door elkaar te ontmoeten en in gesprek te gaan, ontstaat er meer wederzijds begrip. En je staat dan eerder klaar om elkaar te helpen. We hebben allemaal in de coronatijd ervaren hoe belangrijk dat dat is. Een goede buur is vaak nog belangrijker dan een verre vriend”, aldus Clement.

Buurtvereniging Jong en Oud

De andere winnaar van regio zuid is Buurtvereniging Jong en Oud uit Schimmert. De buurtvereniging verzorgt tal van activiteiten, waaronder het jaarlijkse buurtfeest. „Kenmerkend is de hulpvaardigheid en betrokkenheid van de bewoners. Nieuwkomers voelen zich snel thuis en wie de buurt ooit verlaten heeft, komt vaak later weer terug. De buurtvereniging besteedt het prijzengeld aan het organiseren van nog meer activiteiten en aan materiaal om de buurt met kerst feestelijk te versieren”, staat op de website van Wonen Zuid te lezen.

Een overzicht van alle inzendingen staat op de website wonenlimburg.nl/trotsopmijnbuurt.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal