Drie punten voor onder 21 van Roda, VVV en MVV

 © Archief

SITTARD -

In de vijfde wedstrijd kwam Roda JC eindelijk tot de eerste overwinning, koploper Willem II werd met 1-0 verslagen. MVV versloeg Be Quick 1887 met 4-0. Fortuna Sittard verloor van AFC met 2-0 en VVV klopte Zeeburgia met 1-0.

Jos Op ’t Eijnde

In Kerkrade behaalde een degelijk spelend Roda JC een verdiende 1-0 zege op de nog ongeslagen koploper Willem II. Drie minuten voor de pauze scoorde Dailon Rocha Livramento de winnende treffer, na goed voorbereidend werk van Garcia Lukombo. In de tweede helft bleef een collectief sterk spelend Roda JC fier overeind. Tien minuten voor tijd voorkwam Roda JC-doelman Loek Hamers met een knappe redding de gelijkmaker. Uitblinker aan Kerkraadse zijde was Colin Odutayo, afkomstig van Aston Villa.

MVV had geen problemen met het nog puntloze Be Quick 1887 en won met 4-0, na een 2-0 ruststand. De doelpunten werden gescoord door Lars Gustings, Ber Dreessen, Keone Malone en Milo Delrock.

VVV klopte in een evenwichtige wedstrijd het Amsterdamse Zeeburgia met 1-0. Na een uur spelen scoorde Ian Hussein de enige treffer. Fortuna Sittard verloor met 0-2 tegen de sterke amateurs van het Amsterdamse AFC, na een uur besliste AFC met twee doelpunten in tien minuten het duel.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal