Sanne Thijssen wint Nations Cup met Nederlandse springruiters

Print
Sanne Thijssen wint Nations Cup met Nederlandse springruiters

Sanne Thijssen (tweede van rechts) met de rest van de winnende equipe. Afbeelding: Hollandse Hoogte / AFP

De Nederlandse springruiters hebben de Nations Cup gewonnen. In de finale met acht landen bleven drie van de vier Nederlandse ruiters foutloos. Het leverde de equipe van bondscoach Rob Ehrens de eindzege op in Barcelona en de hoofdprijs van 417.000 euro.

De springruiters hadden zich als derde geplaatst voor de finale op de Real Club de Polo in de Spaanse stad. Maikel van der Vleuten, die op de Olympische Spelen in Tokio brons veroverde, begon met Beauville Z met een foutloze ronde. Ook Willem Greve en Carambole lieten alle balken liggen en bleven binnen de tijd.

Sanne Thijssen wint Nations Cup met Nederlandse springruiters
Sanne Thijssen in actie in de finale. Foto: Hollandse Hoogte / AFP

Sanne Thijssen gooide er met Con Quidam RB één balk af. Harrie Smolders bezorgde Oranje na 2014 en 2017 voor de derde keer de eindzege in de Nations Cup door in de laatste omloop foutloos te blijven met Monaco. „De opdracht was makkelijk”, zei Smolders met een knipoog. „Ik moest ‘nul’ rijden van de jongens, dus dat heb ik gedaan.”

Sanne Thijssen wint Nations Cup met Nederlandse springruiters
Harrie Smolders. Foto: Hollandse Hoogte / AFP

Bij ieder land werd het minste resultaat geschrapt, bij Nederland dus dat van Thijssen. Ierland eindigde met 1 strafpunt, vanwege overschrijding van de maximale tijd, als tweede. Het brons ging naar België met 4 strafpunten.

Na de vierde plaats in de landenwedstrijd op de Olympische Spelen en het teleurstellend verlopen EK in Duitsland sloot de equipe van Ehrens het jaar af met een hoogtepunt. „Afgelopen jaar was een beetje een worsteling. We lieten goede dingen zien, maar het kwam er niet iedere keer goed uit”, aldus de bondscoach. „Nederland heeft een stabiele groep topruiters die hun paarden heel goed managen en die alles voor het land willen doen.”

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu