Vitesse verslaat Feyenoord dankzij twee doelpunten Openda

Print
Vitesse verslaat Feyenoord dankzij twee doelpunten Openda

Lois Openda viert een van zijn twee goals. Afbeelding: Proshots

Vitesse heeft Feyenoord de tweede nederlaag van het seizoen toegebracht. Dankzij twee doelpunten van Loïs Openda won de thuisclub in Arnhem met 2-1.

Feyenoord liet de kans liggen om de achterstand op koploper Ajax, dat verloor van FC Utrecht, terug te brengen tot 1 punt.

Topscorer eredivisie

Openda opende na 5 minuten de score. Guus Til trok de stand na een half uur gelijk met zijn zesde treffer van het seizoen. De middenvelder is daarmee nu alleen de topscorer van de eredivisie.

Binnen een halve minuut na rust zette Openda de thuisclub opnieuw op voorsprong. Feyenoord kon ook in de blessuretijd die maar liefst 15 minuten duurde de gelijkmaker niet forceren. Vitesse raakte in de extra tijd Matús Bero (twee keer geel) en Thomas Buitink (direct rood) kwijt, maar hield met negen man stand. Feyenoord bleef op 15 punten staan, 4 minder dan Ajax.

Bekijk hier de nieuwe aflevering van ‘Komt dat Schot’, het online voetbalprogramma van De Limburger:

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu