Benefietveiling en donaties leveren Buitenplaats Kasteel Wylre ruim 73.000 euro op

Archieffoto van directeur Brigitte Bloksma, die begint aan de opruimactie, terwijl achter haar het Hedge House nog onder water staat.   Bas Quaedvlieg

Wylre -

De door de watersnood in juli zwaar getroffen Buitenplaats Kasteel Wijlre heeft 73.219,58 euro opgehaald met haar doneeractie en benefietveiling.

Redactie

Met de opbrengst van de verkoop van 21 kunstwerken plus de donaties kan het museum weer nieuwe tentoonstellingen bekostigen en wordt ook de omringende kasteeltuin opgeknapt. Directeur Brigitte Bloksma is de donateurs zeer dankbaar: „Dankzij jullie kunnen we het hoofd boven water houden.” Het kunstpaviljoen Hedge House is door de gevolgen van de watersnood gesloten. Het is onbekend hoeveel de renovatie gaat kosten en wanneer het paviljoen weer opengaat voor publiek. De tuin en de solotentoonstelling van Oscar Lourens in het Koetshuis zijn wel te bezoeken tot en met 7 november 2021.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal