Benefietveiling en donaties leveren Buitenplaats Kasteel Wylre ruim 73.000 euro op

Print
Benefietveiling en donaties leveren Buitenplaats Kasteel Wylre ruim 73.000 euro op

Archieffoto van directeur Brigitte Bloksma, die begint aan de opruimactie, terwijl achter haar het Hedge House nog onder water staat. Bas Quaedvlieg

Wijlre -

De door de watersnood in juli zwaar getroffen Buitenplaats Kasteel Wijlre heeft 73.219,58 euro opgehaald met haar doneeractie en benefietveiling.

Met de opbrengst van de verkoop van 21 kunstwerken plus de donaties kan het museum weer nieuwe tentoonstellingen bekostigen en wordt ook de omringende kasteeltuin opgeknapt. Directeur Brigitte Bloksma is de donateurs zeer dankbaar: „Dankzij jullie kunnen we het hoofd boven water houden.” Het kunstpaviljoen Hedge House is door de gevolgen van de watersnood gesloten. Het is onbekend hoeveel de renovatie gaat kosten en wanneer het paviljoen weer opengaat voor publiek. De tuin en de solotentoonstelling van Oscar Lourens in het Koetshuis zijn wel te bezoeken tot en met 7 november 2021.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu