Serious Request van 3FM in het teken van klimaatverandering

 © Hollandse Hoogte / AFP

3FM gaat dit jaar geld ophalen voor het Wereld Natuur Fonds (WNF) om die organisatie te steunen in de strijd tegen ontbossing.

RedactieBron: ANP

Met het geld moeten de ernstig bedreigde regenwouden in het Zuid-Amerikaanse Amazonegebied worden beschermd. Die bossen vormen volgens WNF een groen schild dat de aarde beschermt tegen opwarming, en worden die nu in een rap tempo vernietigd.

Traditiegetrouw zet 3FM zich in de week voor kerst in voor het goede doel. Sinds 2004 haalde de radiozender geld op voor het Rode Kruis, maar aan de samenwerking kwam vorig jaar een einde. Dit is het eerste jaar dat Serious Request geld inzamelt voor WNF. Dit jaar wordt de actie van 18 tot en met 24 december gehouden in Amersfoort. Er zal net als voorgaande jaren 24 uur per dag live radio worden gemaakt om zoveel mogelijk geld op te halen. Welke dj’s in actie komen, wordt later bekendgemaakt.

Vorig jaar leverde de actie van 3FM nog ruim 1,6 miljoen op. Toen zag de actie, die tot vier jaar terug in het Glazen Huis was, er vanwege de coronamaatregelen anders uit. De radio-dj’s sloten zich op in de hangar van Vliegveld Twenthe en moesten onder meer 24 uur per dag een loopband draaiende houden.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal