Heerlense moeder van twaalf kinderen meldt zich: ‘Ik ben ondergedoken en zit op een veilige plek’

Print
Heerlense moeder van twaalf kinderen meldt zich: ‘Ik ben ondergedoken en zit op een veilige plek’

Nadine Quaedackers, tweede van rechts, aan tafel met haar kinderen. Afbeelding: Bas Queadvlieg

Heerlen / Hoensbroek -

De Heerlense Nadine Quaedackers, moeder van twaalf kinderen, zegt dat ze wordt bedreigd en daarom is ondergedoken. De politie ziet geen rol voor zichzelf weggelegd.

Zoon Romano (16) meldde bij de politie en via Facebook dat zijn moeder wordt vermist. Maar volgens de politie wordt de vrouw niet vermist, is ze niet ontvoerd en verkeert ze in goede gezondheid. Het politieonderzoek is daarmee gesloten, laat een woordvoerder weten.

Wat er precies gaande is, blijft voorlopig onduidelijk. Daarvoor lopen de verklaringen van de direct betrokkenen te veel uiteen.

Zoon Romano schreef op Facebook dat Nadine naar oma is gegaan en niet meer thuis is teruggekeerd. Hij zegt te vermoeden dat haar ex-partner uit Venlo achter het kindergeld aanzit dat op 1 oktober aan de moeder is uitgekeerd. Die man is overigens niet de vader; deze is twee jaar geleden overleden.

Maar tegenover De Limburger ontkent Nadine dat ze vermist is. „Ik ben ondergedoken, ik ben ver weg en zit op een veilige plek omdat ik word bedreigd door mensen in Zuid-Limburg die iets met Romano hebben. Het is allemaal zijn schuld”, geeft ze aan. Ze bestrijdt ook dat haar ex-vriend er iets mee te maken heeft.

Naar huis

Op emotionele toon geeft Nadine aan dat ze terug wil naar huis, naar haar kinderen. „Maar ik durf niet terug. Die mensen willen me dood hebben. Ik kan geen informatie geven uit welke hoek de bedreigingen komen. Ik ben ook bang voor instanties die bij me over de vloer zullen komen.”

Het valt Romano op dat zijn moeder dreigementen stuurt via Facebook. „Maar ik weet honderd procent zeker dat dit niet van mama is, maar van haar ex-vriend. Helaas ben ik overal geblokkeerd door haar. Wij willen haar alleen maar netjes terug en thuis hebben.” Zelf geeft Nadine per telefoon aan dat ze haar eigen Facebookprofiel heeft gesloten vanwege alle aandacht die haar verdwijning oproept. Ook heeft ze op het Facebookaccount van de familie een filmpje geplaatst met een soortgelijke inhoud.

Heftig

Nadine Quaedackers heeft twaalf kinderen, van wie alleen de oudste (24) niet meer thuis woont. Over haar grote aantal kinderen zei ze twee weken geleden nog in De Limburger: „Ik weet nog dat ik de overgang van twee naar drie kinderen zo heftig vond. Maar echt: ben je eenmaal die derde voorbij, dan gaat het bijna vanzelf. Oké, je kunt met twaalf kinderen niet op vakantie, maar ik weet zeker dat mijn kinderen niets tekortkomen. We doen genoeg leuke dingen, gaan bowlen of een dagje weg. We hebben niet veel nodig om het leuk met elkaar te hebben.”

Het kinderrijke gezin heeft vorig jaar meegedaan aan het KRO-NCRV-programma Een huis vol, waarin grote gezinnen in hun dagelijkse leven worden gevolgd.

Lees ook: Aan tafel met elf kinderen: hoe zorg je dat ze gezond eten?

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu