Door kunstmatige intelligentie krijgt u zelf geen hoofdpijn

 © Pexels.com

Al lange tijd ben je geïntrigeerd door de winst die een investering in bitcoin kan opleveren. Toch zie je het niet zitten om de verschillende koersen de hele dag in de gaten te houden. Je bent ook bang dat je het momentum mist om in of uit te stappen. Het moet toch makkelijker kunnen zonder dat je er hoofdpijn van krijgt.

Twenty Four Webvertising

Nu er weer op kantoor gewerkt wordt, komt het onderwerp ook regelmatig ter sprake. Eén van je collega’s is een vroege instapper. Met het mooie rendement heeft hij de hypotheek van zijn huis kunnen aflossen. Dat lijkt jou ook wel wat. Je hoeft beslist geen expert te zijn zegt die collega. Hij kijkt je een beetje meewarig aan als je hem vertelt dat je je appeltje voor de dorst nog steeds op een doodgewone bankrekening hebt staan. Ja vroeger kreeg je nog een flink rente op je spaarcentjes, maar door de inflatie en geldontwaarding wordt het minder waard en kun je er straks minder van kopen.

Stress

Echt rustgevend lijkt je de handel in bitcoin niet. Je ziet dat enkelen van je collega’s de hele dag op hun smartphone zitten te swipen. Je denkt ook niet dat je baas daar erg gelukkig van wordt. Want zo gaat er heel wat kostbare arbeidstijd verloren. Je voelt jezelf ook geen professionele trader in een driedelig pak die je op de beursvloer ziet. Nee, die afleiding op de tijdens het werk zie je beslist niet zitten. En voor je het weet mis je onder werktijd net dat beslissende moment om flink rendement te vangen.

Oerwoud

Toch blijft het kriebelen en ben je in de avonduren flink aan het surfen op het internet. Eerst lees je enkele blogs die het onderwerp bitcoin hebben. Je bekijkt een aantal informatieve youtube filmpjes, die er zeker zijn te vinden. Misschien is er een website te vinden waarop het veilig en makkelijk handelen is in de verschillende betrouwbare cryptomunten. Maar hoe langer je zoekt des te groter wordt het oerwoud aan aanbieders. Je ziet op het laatst door de cryptobomen het geldbos niet meer. Je vraagt je wanhopig af waar je in deze jungle van websites moet beginnen.

Kunstmatige intelligentie

Tijdens een gesprek aan tafel met je 20-jarige zoon gaat het op een gegeven moment ook over het kopen van bitcoins. Wanneer het gesprek vordert komt het thema artificial intelligence aan de orde. Aan de universiteit waar je zoon studeert is het zelfs een apart vak. Hij weet dat er tegenwoordig artificiële intelligentie-software is die alle koersen voor je bijhoudt en dag en nacht de bewegingen van de markt volgen. Zo hoef je niet de hele dag op een bitcoins-era.nl tabellen te lezen of steeds op je ipad te kijken hoe het met je ingelegde geld gaat. Bovendien kun je zelfs de bandbreedte aangeven binnen welke marges er gehandeld kan worden en bepaal je zelf hoe groot het risico is. Het lijkt je wel wat en het is zeker de manier om een flinke hoofdpijn te vermijden.