Aantal Covidpatiënten in ziekenhuizen stijgt voor derde dag op rij

Print
Aantal Covidpatiënten in ziekenhuizen stijgt voor derde dag op rij

Afbeelding: Hollandse Hoogte / ANP

Het aantal coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen is dinsdag voor de derde dag op rij toegenomen, valt op te maken uit cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Er liggen nu 483 mensen met Covid-19 in de ziekenhuizen, dat zijn er 29 meer dan maandag. Dat is het hoogste aantal in ruim een week tijd.

Op de verpleegafdelingen liggen nu 351 mensen met corona, 25 meer dan maandag. Op de intensive cares nam het aantal Covidpatiënten met 4 toe tot 132.

In de afgelopen 24 uur werden er 65 nieuwe coronapatiënten binnengebracht op de verpleegafdelingen. Zo’n hoge instroom is in bijna een maand tijd niet meer voorgekomen. Op de ic’s werden 17 nieuwe patiënten opgenomen.

„De instroom van Covidpatiënten is afgelopen week in de kliniek gestegen, voor de ic is de instroom gelijk gebleven. De Covidbezetting in zowel de kliniek als de ic is de afgelopen week gedaald. We verwachten deze week een min of meer stabiele bezetting”, stelt het LCPS in een toelichting.

Opnieuw meer positieve coronatesten afgelopen etmaal

Het afgelopen etmaal zijn 1932 positieve coronatesten geregistreerd bij het RIVM. Dat zijn er 212 meer dan vorige week dinsdag. Het gemiddelde niveau over de afgelopen zeven dagen is hiermee verder gestegen.

Een dag eerder registreerde het RIVM nog 1622 nieuwe coronagevallen. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu kreeg in de afgelopen zeven dagen 12.016 meldingen van positieve tests, gemiddeld 1717 per dag.

Het aantal vastgestelde sterfgevallen door corona steeg het afgelopen etmaal met 7. Dat wil niet zeggen dat al deze mensen in de afgelopen 24 uur zijn overleden. Als een coronapatiënt overlijdt, wordt dit soms pas na een tijdje doorgegeven. Maandag werden 2 sterfgevallen geregistreerd.

Lees ook: Aantal coronagevallen loopt iets op na wekenlange daling

Afgelopen etmaal werden de meeste coronagevallen vastgesteld in de regio Utrecht, in totaal 230. Rotterdam-Rijnmond telde 162 nieuwe gevallen en de regio Haaglanden 148. Ook in Hollands-Midden (136) en Noord- en Oost-Gelderland (129) werden relatief veel nieuwe positieve tests geturfd.