Hoe kan je bedrijf profiteren van een flexibele kantoorruimte?

Print
Hoe kan je bedrijf profiteren van een flexibele kantoorruimte?

De vraag naar flexibele kantoorruimte groeit exponentieel en het einde lijkt nog niet in zicht. Waarom stappen steeds meer bedrijven uit de traditionele ruimte en kiezen voor flexibiliteit in elke fase van hun levenscyclus? De werknemer evolueert en verwacht op zijn beurt een geëvolueerde werkplek, waardoor een cyclus ontstaat die een nieuwe werknemer en kantoorruimte voortbrengt. Hier zijn een paar redenen waarom flexibele kantoorruimte een begrip wordt en hoe je het kunt gebruiken in het voordeel van je bedrijf.

Kortere reistijden krijgen voorkeur

Statistieken tonen aan dat werknemers die kortere dagelijkse woon-werkverkeer hebben, gelukkiger en productiever zijn en langer bij het bedrijf blijven. Wat heeft dit te maken met flexibele kantoorruimte? Het kan een oplossing zijn voor het probleem van lang woon-werkverkeer via werken op afstand. Door je medewerkers 2-3 dagen per weekte laten werken vanuit een flexibele kantooraanbieder die dichter bij huis is, kun je de tevredenheid en productiviteit van je medewerkers verbeteren. Omdat thuiswerken of werken in een café veel afleiding met zich meebrengt, is dit een gemakkelijke oplossing voor afleidingsvrij werken op afstand. Je werknemers werken zo nog op kantoor, maar niet in je eigen pand.

Millennials zijn de toekomst

Deze jongere generatie verzadigt de beroepsbevolking en hun eisen aan geluk en productiviteit zijn anders dan in het verleden is voorzien. In plaats van afgesloten kantoren en hokjes geven millennials de voorkeur aan open plattegronden voor samenwerking en brainstormsessies. In de „on demand” generatie is dit de sleutel. Met flexibele kantoorruimte kun je wegkomen met minder vierkante meter per werknemer vanwege de voorzieningen en gedeelde gemeenschappelijke ruimtes die bij je ruimte horen. Dit bespaart je geld en stimuleert creativiteit en teamwork, dit is dus echt een win-win situatie. Bovendien zal het hebben van een creatief, inspirerend kantoor vitaal talent aantrekken en behouden. Welke stimulans heb je nog meer nodig?

Technologie ontwikkelt zich constant

Techbedrijven waren enkele van de eersten die experimenteerden met creatieve, flexibele werkplekken en hebben het traditionele kantoorruimteplatform in wezen helemaal verworpen. Met technologiebedrijven die twee keer zo snel groeien als andere beroepen, zijn ze een belangrijke industrie om tevreden te stellen. Met een flexibele kantoorruimte is dit mogelijk.

Co-working is een optie

Oudere gebouwen creëren unieke oplossingen om gelijke tred te houden met deze trend op het gebied van kantoorruimte en vernieuwen op hun beurt hun gemeenschap. Gebouwen kunnen lege ruimte verhuren door samen te werken met een flexibel kantoorbedrijf om een of twee van hun verdiepingen uit te bouwen tot een co-working ruimte. Dit zal nieuwe, frisse bedrijven binnenhalen en een bruisend ecosysteem creëren dat leven kan blazen in een oude ruimte. Zelfs als je een bedrijf hebt dat altijd een traditionele ruimteliefhebber is geweest en altijd zal blijven, zijn er manieren om flexibele kantoorruimteoplossingen te gebruiken die zowel het bedrijf als de werknemer ten goede kunnen komen. Denk buiten de gebaande paden en verlaag de kosten en verhoog het behoud van medewerkers, je bedrijf zal je dankbaar zijn als je ervoor zorgt dat dit mogelijk is!