Sterspeler Mbappé dacht aan stoppen bij Frans elftal

Print
Sterspeler Mbappé dacht aan stoppen bij Frans elftal

Kylian Mbappé. Afbeelding: EPA

Kylian Mbappé is pas 22 jaar, maar de Franse aanvaller dacht er afgelopen zomer over om afscheid te nemen van de nationale ploeg. De superster werd op het Europees kampioenschap de schlemiel door in de achtste finales tegen Zwitserland (3-3) in de strafschoppenserie de beslissende penalty te missen.

„De Franse ploeg is het belangrijkste. En als de ploeg beter af is zonder mij, dan is dat zo”, zo wordt Mbappé geciteerd door de Duitse krant Bild. „Ik wil nooit voor problemen zorgen. Maar ik had wel het gevoel dat mensen mij als een probleem zagen. Na het EK hoorde ik dat we hadden verloren omdat mijn ego te groot was en omdat ik te belangrijk wilde zijn.” Mbappé voelde zich ook niet gesteund door bondsvoorzitter Noël Le Graët, nadat hij racistisch was bejegend.

De aanvaller van Paris Saint-Germain dacht er even aan om na amper vijftig interlands te stoppen bij Les Bleus. „Maar dat gevoel is nu weer weg. Ik voel zoveel liefde voor het Franse elftal dat ik alles daar omheen kan negeren.”

Lees ook: Mbappé verontschuldigt zich voor gemiste strafschop op EK

Mbappé veroverde in 2018 met Frankrijk de wereldtitel. Hij werd gekozen tot grootste talent van dat toernooi.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu