Foto’s: Dit is de nieuwe auto van Max Verstappen

Print
Foto’s: Dit is de nieuwe auto van Max Verstappen

Red Bull Racing heeft donderdagochtend in Turkije de speciale auto gepresenteerd waar Max Verstappen dit weekend mee zal racen. De bolide is een ode aan Japan, het thuisland van de afzwaaiende motorleverancier Honda.

Honda vertrekt na dit seizoen uit de Formule 1 en om ze te bedanken voor bewezen diensten heeft Red Bull Racing uitgepakt met een bijzondere ‘livery’. Bedoeling was dat met de kleurstelling tijdens de GP van Japan geracet zou worden. Door corona werd die race geschrapt. Turkije verving Japan op de kalender waardoor er is gekozen om juist hier er mee uit te pakken.

De auto’s van Verstappen en Pérez zijn in dezelfde kleuren gespoten als de Honda RA272 waarmee de Amerikaanse coureur Richie Ginther in 1965 in Mexico de eerste overwinning van het Japanse merk in de Formule 1 behaalde. „De kleuren van onze auto’s zijn een hommage aan de opzienbarende reis van Honda door de Formule 1”, zegt teambaas Christian Horner van Red Bull. „Hopelijk kunnen we onze fans weer een overwinning bezorgen in deze legendarische kleuren.”