Servicepakket en corona nekken bouwbedrijf Weert

 © Getty Images

Weert -

RH Bouw BV in Weert dacht een gat in de markt te hebben aangeboord, maar had de pech dat vrijwel meteen na de start de coronapandemie uitbrak. Wat een zakelijke klapper had moeten worden, eindigde in een faillissement.

Frank Seuntjens

Het bedrijf richtte zich op prefabbouw en bood klanten een totaalpakket. RH Bouw verzorgde het gehele bouwtraject, van vergunningaanvraag tot en met de oplevering van de woning, Met de koper werd van tevoren een prijs afgesproken waar niet meer aan zou worden getornd. Deze aangeboden service resulteerde meteen in een goedgevulde orderportefeuille. Maar het bedrijf liep al snel achter de feiten aan, meldt de curator in zijn insolventieverslag.

Omdat de vergunningen maanden op zich lieten wachten, kon pas in september 2020 met de daadwerkelijke bouw van de prefabhuizen worden begonnen. Op dat moment waren de prijzen van grondstoffen al fors gestegen en konden sommige materialen vanwege schaarste niet eens worden geleverd. Daardoor vielen de bouwkosten uiteindelijk hoger uit dan de overeengekomen aanneemsommen.

Op het moment van het door een schuldeiser aangevraagde faillissement waren er elf woningen in diverse stadia van aanbouw. De opdrachtgevers hebben inmiddels van de curator te horen gekregen dat ze van RH Bouw niets meer te verwachten hebben.

Lees ook Faillissement uitgesproken voor RH Bouw (Weert)

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal