IJskoude nacht en dichte mist in aantocht: ‘Verkeer potdicht’

Print
IJskoude nacht en dichte mist in aantocht: ‘Verkeer potdicht’

Afbeelding: De Telegraaf/Hollandse Hoogte

Was er aanvankelijk een ’topdag’ voorspeld voor vrijdag waarbij je ’lekker kunt lunchen op het terras’, eerst zullen Nederlanders een deken van dikke, witte mist moeten verteren met een klein vleugje vorst.

Dat meldt Weeronline. Deze donderdagavond en -nacht zal het kwik in de thermometers flink dalen.

„Vanavond is het helder en koelt het vrij snel af. De minimumtemperatuur komt op veel plaatsen uit rond 4 graden”, zo laat het weerbureau weten. Het kan zelfs aan de grond ’kortstondig een graadje vriezen’.

Lees ook: Nazomerweer in aantocht: ’Lekker lunchen op terras’

Mist

’s Avonds komt ook de mist in het land. Langzaam vanuit het noorden en oosten, maar uiteindelijk zal de nevel overal verschijnen.

Dat heeft invloed op het verkeer. „Waarschijnlijk zit het tijdens de ochtendspits op grote schaal potdicht met zichtwaarden rond 100 meter en regionaal zelfs rond 50 meter.”

Toch geen terras

In de tweede helft van vrijdagochtend verbetert het zicht geleidelijk, maar de mist kan tot het begin van de middag blijven hangen, aldus Weeronline. Eerder had weerman Johnny Willemsen van Weeronline een ’topdag’ voorspeld waarbij „lekker buiten lunchen” op een terras „goed te doen” zou zijn, maar de zon zal zich wat later tonen.

De herfst is nu eenmaal mistseizoen. Ook de volgende nachten houdt dan aan, maar minder hevig. Weeronline raadt nog aan om de houtkachel zo min mogelijk aan te zetten in verband met de luchtkwaliteit.

Vrijdagmiddag klimt de temperatuur in onze provincie naar 18 graden, zo verwacht Meteo Limburg.

Kijk hier voor de actuele weersverwachting in Limburg

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee