WK-deelname ver weg voor Bert van Marwijk en Dick Advocaat

Print
WK-deelname ver weg voor Bert van Marwijk en Dick Advocaat

Onder Dick Advocaat scoorde Irak opnieuw niet: 0-0 tegen Libanon. Afbeelding: Hollandse Hoogte / AFP

Voor Bert van Marwijk en Dick Advocaat is deelname aan het WK van volgend jaar in Qatar heel ver weg.

Van Marwijk verloor donderdag met de Verenigde Arabische Emiraten thuis met 1-0 van Iran. De ploeg van de bondscoach uit Meerssen heeft na drie duels slechts twee punten en staat derde, op ruime afstand van Iran en Zuid-Korea. De beste twee van de groep plaatsen zich voor het WK, voor de nummer drie wacht een play-off.

Mehdi Taremi (FC Porto) scoorde in de 71ste minuut de enige treffer voor Iran. Vlak daarna werd Feyenoorder Alireza Jahanbakhsh gewisseld door Dragan Skocic, de bondscoach van Iran.

WK-deelname ver weg voor Bert van Marwijk en Dick Advocaat
Bert van Marwijk. Foto: Hollandse Hoogte / AFP

Behalve Van Marwijk richt ook Dick Advocaat zich met Irak op die derde plek. Advocaat kon donderdag met Irak niet winnen van Libanon (0-0) en heeft ook twee punten, net als Libanon. Dinsdag staan Van Marwijk en Advocaat tegenover elkaar in Dubai. Dat treffen zal duidelijkheid bieden over de kansen op het WK.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee