Van Gaal: debutant Mark Flekken heeft nog wat moeite met keuzes maken

Print
Van Gaal: debutant Mark Flekken heeft nog wat moeite met keuzes maken

Louis van Gaal is tevreden over debutant Mark Flekken (links). Afbeelding: Hollandse Hoogte / ANP

Bocholtz -

Louis van Gaal is tevreden over de eerste vier dagen van debutanten Mark Flekken (SC Freiburg) en Noa Lang (Club Brugge) bij Oranje.

„Zij bevestigen wat wij denken”, zei de bondscoach in Riga, waar Nederland vrijdag in de WK-kwalificatie tegen Letland speelt. „We hebben ze laten komen om ze te leren kennen. Noa Lang is een creatieve speler, die kunnen we wel eens nodig hebben tegen dit soort tegenstanders. Of hij gaat spelen? Dat zou kunnen.”

Ook over de Limburgse doelman Flekken is Van Gaal tevreden, al valt er nog wel wat te verbeteren. „Ik moet zeggen dat ik over het algemeen meer bezig ben met de spelers en keeperstrainer Frans Hoek met de keepers. Maar Flekken is een hele open jongen. Zoals ik al memoreerde is hij heel goed met zijn voeten en houdt hij wel heel veel ballen tegen, maar hij kan zich ‘in het bereik van de zestienmeter’ nog verbeteren. Dat is de indruk die ik nu heb”, sprak de bondscoach donderdag in het Daugava Stadion.

Lees ook: Mark Flekken laat zich niet gek maken bij het Nederlands elftal: ‘Ik heb hier geen tolk nodig

Van Gaal: debutant Mark Flekken heeft nog wat moeite met keuzes maken
Van Gaal : „Of Noa Lang gaat spelen? Dat zou kunnen.” Foto: Hollandse Hoogte / ANP

Van Gaal bedoelt met zijn opmerking dat hij wat meer van zijn doellijn moet komen bij bepaalde momenten. „Letland bijvoorbeeld speelt met heel veel vroege voorzetten. Dan moet je van je lijn af, op dat moment. Dan moet je keuzes maken. Daar heeft hij nog wat moeite mee.”

Exclusieve Black Friday Deal

Lees nu één jaar lang alle Plus-artikelen (meer dan 100 per dag) met 78% korting. Actie geldig t/m 29-11.

Profiteer nu