Burgemeester Ramaekers: ‘Heb je nog géén rookmelders? Dan wordt het tijd om ze aan te schaffen’

Print
Burgemeester Ramaekers: ‘Heb je nog géén rookmelders? Dan wordt het tijd om ze aan te schaffen’

Afbeelding: ING Image

Gulpen / Ingber / Reijmerstok / Slenaken / Beutenaken / Epen / Eys / Elkenrade / Wijlre / Heijenrath / Mechelen / Diependal / Nijswiller / Partij / Wahlwiller / Wittem / Eyserheide / Piepert / Trintelen -

Burgemeester Nicole Ramaekers maakt inwoners van de gemeente Gulpen-Wittem erop attent dat het vanaf 1 juli 2022 verplicht is om op elke woonverdieping minstens één rookmelder te hebben.

„Vanaf 1 juli 2022 is het in Nederland verplicht om een rookmelder te hebben op elke woonverdieping in je (huur)huis en in besloten ruimtes waar een vluchtroute doorheen loopt. Heb je nog géén rookmelders? Dan wordt het tijd om ze aan te schaffen”, schrijft Ramaekers op Twitter, daarbij verwijzend naar de website van de brandweer.

Lees ook: ‘Laadpalen in parkeerkelders vormen een groot risico’

Die organisatie is helder over de noodzaak: „Rookmelders zijn van levensbelang, en niet alleen als je slaapt! Hoe sneller je een brand ontdekt, des te meer tijd en kans heb je om je huis veilig te verlaten.”

Op deze website is meer informatie te vinden.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu