Code geel: KNMI waarschuwt voor dichte mist

 © ANP/HH

In grote delen van Nederland hebben weggebruikers vrijdagochtend last van dichte mist. Op veel plaatsen is het zicht minder dan 200 meter. Het KNMI heeft voor vrijdagochtend code geel afgegeven.

Redactie

De waarschuwing geldt voor het hele land. Verkeer en andere buitenactiviteiten kunnen hinder ondervinden van de mist.

De verwachting is dat de mist in de tweede helft van de ochtend, mogelijk zelfs pas rond het middaguur, verdwijnt. Voor de nacht van woensdag op donderdag had het weerinstituut dezelfde waarschuwing afgegeven.

Lees ook: IJskoude nacht en dichte mist in aantocht: ‘Verkeer potdicht’

Het KNMI waarschuwt voor gevaarlijke rijomstandigheden door het slechte zicht. Weggebruikers krijgen het advies de snelheid aan te passen en voldoende afstand te houden. Rijkswaterstaat vraagt weggebruikers niet alleen hun rijstijl aan te passen, maar ook te denken aan de juiste verlichting.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal