Persoon komt om het leven bij ongeval met lijnbus in Brunssum

Print
Persoon komt om het leven bij ongeval met lijnbus in Brunssum

Afbeelding: Track ‘88

Brunssum -

Bij een ongeluk met een lijnbus, meerdere auto’s en een scooter op de N276 in Brunssum is vrijdagochtend een persoon om het leven gekomen.

Tegen kwart over vijf vanochtend ging het mis op de provinciale weg. Een lijnbus, drie auto’s en een scooter kwamen daar met elkaar in botsing. Een woordvoerder van de politie verklaart dat het ongeluk gebeurde toen een personenauto met pech midden op de rijbaan stilstond. Een tweede auto reed tegen het stilstaande voertuig op, waarna even later nog een derde personenauto achterop botste. De eerste auto belandde daardoor in de berm.

Het ongeluk ging gepaard met een ravage. Een lijnbus die uit de tegenovergestelde richting kwam moest uitwijken naar de berm om de wrakstukken te omzeilen. Daar kwam de bus in botsing met een scooter en twee personen.

Lees ook: Dodelijk drama met lijnbus: hoe het vanochtend compleet misging

Op het moment van het ongeluk was het volgens de woordvoerster van de politie niet echt mistig, maar wel nevelig. De provinciale weg is onverlicht. In de lijnbus zaten geen passagiers.

Traumahelikopter

Hulpdiensten gingen massaal ter plekke. Tevens werd er een traumahelikopter opgeroepen, maar die was uiteindelijk niet nodig. Eén van de scooterrijders overleed ter plekke aan zijn verwondingen. De persoon die achterop de scooter zat, raakte zwaargewond en is per ambulance naar het ziekenhuis in Maastricht gebracht.

De weg werd vanwege het ongeluk afgesloten. De politie doet een uitgebreid onderzoek naar de exacte omstandigheden.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu