Werkgeversorganisaties: ‘Twee derde bedrijven heeft al afspraken over hybride werken’

Print
Werkgeversorganisaties: ‘Twee derde bedrijven heeft al afspraken over hybride werken’

65 procent van de werkgevers heeft geen behoefte om zaken in de wet te veranderen rondom thuiswerk Afbeelding: Hollandse Hoogte / ANP

‘Twee derde van de bedrijven heeft al afspraken gemaakt over hybride werken. Bedrijven hebben vooral behoefte aan goede voorbeelden. Extra regels zijn niet nodig.’ Dat is de strekking van een nieuw onderzoek van LWV/VNO-NCW en MKB-Nederland naar hybride werken.

Het onderzoek werd uitgevoerd onder leden van VNO-NCW, MKB-Nederland, AWVN en LTO Nederland. Doel van het onderzoek was kijken waarom werkgevers uit de private sector (uit uiteenlopende bedrijfstakken) kiezen voor hybride werken, hoe ze dat vormgeven en wat ze nodig hebben om het in goede banen te leiden. Zowel leidinggevenden (47 procent) als HR-adviseurs (53 procent) beantwoordden de vragen.

Verschillende verhoudingen

Bij de bevraagde bedrijven verwacht zo’n 36 procent dat mensen voortaan 40 procent van de tijd thuis gaan werken en 60 procent van de tijd op een bedrijfslocatie. 26 procent verwacht dat dit in de verhouding 20/80 gaat gebeuren en 18 procent denkt dat 60 procent gaat thuiswerken en 40 procent op locatie.

Als twee belangrijkste redenen om in elk geval deels op locatie te werken, noemen bedrijven het ondersteunen van de sociale cohesie en cultuur en het mogelijk maken van fysieke samenwerking en overleg (beiden 71 procent). Als belangrijkste redenen om thuiswerken mogelijk te blijven maken noemen werkgevers vooral de werk-privébalans die dan beter is en dat ze een aantrekkelijke werkgever willen zijn. Opvallend genoeg zijn er nauwelijks bedrijven die kosten willen besparen door meer thuiswerk, die reden wordt maar door 15 procent van de respondenten genoemd.

Succesvolle voorbeelden

Twee derde van de bedrijven heeft inmiddels afspraken gemaakt over het hybride werken. Dit gebeurt veelal tussen medewerkers en leidinggevenden onderling, met de OR of in een aparte bedrijfsregeling. Van de bedrijven die nog geen afspraken hebben, is de helft van plan dit snel te doen. Bedrijven willen vooral op bedrijfsniveau afspraken maken met hun mensen en teams over wat werkt in de praktijk en wat niet.

In veel mindere mate kijken ondernemers naar ‘Den Haag’ voor aanvullend beleid (22 procent). Het gaat ondernemers dan vooral om heldere regelgeving rond fiscaliteit. 65 procent van de werkgevers heeft geen behoefte om verder zaken in de wet te veranderen, omdat je hybride werken bij uitstek met elkaar regelt op de werkvloer. Onder kleinere mkb-bedrijven schiet dit percentage zelfs omhoog naar bijna 90 procent. Uit de enquête blijkt dat werkgevers vooral behoefte hebben aan goede voorbeelden van hoe andere bedrijven hybride werken succesvol organiseren.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu