Voorzitterswissel en platina jubilaris bij harmonie Horst

Print
Voorzitterswissel en platina jubilaris bij harmonie Horst

Marc Duffhues draagt de hamer over aan Paul Riswick. Afbeelding: José Hommel-Cordewener

Griendtsveen / Swolgen / Broekhuizenvorst / Melderslo / Hegelsom / Meterik / Meerlo / Tienray / Broekhuizen / Horst / America / Grubbenvorst / Lottum / Sevenum / Kronenberg / Evertsoord -

Paul Riswick is de nieuwe president van de Koninklijke Harmonie van Horst. Hij neemt de voorzittershamer over van Marc Duffhues, die na ruim achttien jaar afscheid neemt.

Vorig jaar ontving Duffhues voor zijn inzet al een koninklijke onderscheiding. Op de jaarvergadering werd hij tevens benoemd tot erelid. Zijn opvolger is geen onbekende in Horst. In 2015 was hij prins van D’n Dreumel.

Voorzitterswissel en platina jubilaris bij harmonie Horst
Sraar van den Beuken. Foto: José Hommel-Cordewener

Daarnaast werd burgemeester Palmen geïnstalleerd als nieuwe erepresident. Ook namen nog drie andere bestuursleden afscheid en werden de jubilarissen gehuldigd. Sraar van den Beuken spande daarbij de kroon met zijn 70-jarig lidmaatschap. Muzikaal was hij tot 2015 actief, eerst op klarinet en later tenorsaxofoon. Daarnaast was hij lid van Die Mühltaler Musikanten. Van den Beuken zat verder in de organisatie van de vroegere Harmoniefeesten en was jarenlang PR-man van de vereniging. Voor alle verdiensten werd hij al eerder benoemd tot erelid en in 2004 onderscheiden met een lintje.

De overige jubilarissen zijn Piet Beelen (60 jaar lid), Andre Derksen en Hans Rongen (50), Yvonne Gubbels en Marly Seegers (40), Christianne Hagens en Joep Joosten (25) en Riek Houben en Sander Lommen (12,5 jaar).

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu