Vliegverkeer Eindhoven Airport en Schiphol gehinderd door mist

 © Hollandse Hoogte / ANP

Het vliegverkeer van en naar Schiphol en Eindhoven Airport heeft vrijdagochtend last van de mist. Meerdere binnenkomende vluchten zijn omgeleid of vertraagd en ook meerdere vertrekkende toestellen kunnen nog niet opstijgen. Schiphol vraagt reizigers goed de vluchtinformatie in de gaten te houden.

Bron: ANP

Verschillende vluchten die tussen 08.20 uur en 09.30 uur hadden moeten aankomen op Eindhoven, zijn omgeleid naar onder meer Maastricht of de Duitse luchthavens Keulen en Weeze. Zes vluchten, onder meer naar Valencia en Athene, die tussen 07.00 en 09.40 uur hadden moeten vertrekken hebben ook vertraging opgelopen.

Lees ook: Code geel: KNMI waarschuwt voor dichte mist

Op Schiphol zijn ook enkele aankomende en vertrekkende vluchten vertraagd. Volgens een woordvoerder van de luchthaven wordt piloten gevraagd wegens de mist extra afstand te houden, waardoor de vertragingen optreden. Een enkele vlucht is geannuleerd. De zegsvrouw van Schiphol kan niet zeggen hoeveel vluchten precies last hebben. Op de website is te zien dat vliegtuigen uit onder meer Helsinki en Warschau vertraagd zijn.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal