Gridstraf voor Lewis Hamilton in Turkije: wereldkampioen verliest tien plaatsen in startopstelling

Lewis Hamilton. © EPA

Lewis Hamilton start de Grand Prix van Turkije zondag sowieso niet vanaf poleposition. De grote concurrent van Max Verstappen in de strijd om de wereldtitel heeft in Istanbul besloten om een nieuwe verbrandingsmotor in zijn Mercedes te laten zetten, hetgeen resulteert in een gridstraf van tien plaatsen.

redactie

Coureurs mogen gedurende een seizoen drie zogenaamde ICE’s (internal combustion engine) gebruiken. Hamilton is inmiddels toe aan zijn vierde. De beslissing om te wisselen lijkt uit voorzorg te zijn genomen, met het oog op betrouwbaarheid.

Verstappen nam twee weken geleden in Rusland een vergelijkbaar besluit. Al verving de Limburger zijn volledige krachtbron, waardoor hij in Sotsji helemaal achteraan moest starten. Desondanks eindigde hij uiteindelijk als tweede. De Red Bull-coureur hield de schade op die manier beperkt. Hamilton ging aan de haal met de overwinning en nam de WK-leiding over, maar de voorsprong van de Brit is met twee punten minimaal.

Hamilton was vorig jaar de beste in Turkije. De 36-jarige Engelsman sleepte vorig jaar zijn zevende wereldtitel in de wacht aan de Bosporus.

Na het weekeinde in Turkije staan er nog zes races op het programma. De Grand Prix op Istanbul Park begint zondag om 14.00 uur.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal