Reportage ‘Bedank allemaol’ van Limburgse Jagers begin november op televisie

Print
Reportage ‘Bedank allemaol’ van Limburgse Jagers begin november op televisie

Muziekkorps de Limburgse Jagers trakteerde Limburgse zorghelden en hulpverleners afgelopen zomer op muziek. Afbeelding: Reünie-Orkest Limburgse Jagers

Urmond / Elsloo / Berg / Maasband / Stein / Veldschuur / Catsop / Meers / Gulpen / Ingber / Reijmerstok / Slenaken / Beutenaken / Epen / Trintelen / Nijswiller / Partij / Wahlwiller / Wittem / Eyserheide / Piepert / Eys / Elkenrade / Wijlre -

Bedank allemaol, het initiatief waarmee het muziekkorps van de Limburgse Jagers mensen eert die hebben bijgedragen aan bestrijding van het coronavirus, nadert haar apotheose. Thans wordt de laatste hand gelegd aan een televisiereportage, die begin november door de Limburge zender TVEllef wordt uitgezonden.

Het 53 muzikanten tellende Reünie-Orkest Limburgse Jagers (ROLJ) onder leiding van dirigent Jos Stoffels was afgelopen zomer in heel Limburg met grotere en kleinere concerten actief om zorgmedewerkers, hulpverleners en verder iedereen die zich tijdens de coronacrisis uit de naad heeft gewerkt te trakteren op (nieuwe) muziek. Als ‘extraatje’ stelde het korps een nieuwe tekst op met als titel Ode aan de helde in de zörg.

TVEllef volgde het korps tijdens haar zomertour langs onder meer Kerkrade, Maastricht, Stein, Thorn, Stevensweert, Ohé en Laak, Geijsteren en Lottum. Naast het registreren van concerten, interviewde de omroep diverse mensen uit de zorg en van hulpdiensten. Al die opnames resulteren in een serie die in november verschillende afleveringen op televisie wordt uitgezonden.

Dit najaar volgen nog concerten in Schijndel en Stramproy. Maar iedereen die het korps wil uitnodigen voor zo’n uitvoering kan contact opnemen met het ROLJ via de secretaris: info.rolj@gmail.com.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu