Financieel extraatje voor Buurtkamers in Kerkrade

Print
Financieel extraatje voor Buurtkamers in Kerkrade

Wethouder Leo Jongen (rechts) overhandigt in de foyer van de HuB symbolisch het bedrag van 250 euro aan Herman Vleugels, voorzitter van de Buurtkamer Norbertushof.

Kerkrade / Eygelshoven -

De Buurtkamers in Kerkrade krijgen 250 euro van de gemeente om activiteiten in wooncomplexen voor zowel bewoners als inwoners van de wijken te organiseren.

Het bedrag is bedoeld als stimulans om meer activiteiten in de wooncomplexen te ontplooien en te continueren en wordt jaarlijks uitgekeerd.

In de Buurtkamers worden bij een kop koffie verschillende activiteiten gehouden, waaronder knutselen, kienen en kaarten. Ook is er aandacht voor familiaire gebeurtenissen als het overlijden van een partner of bijvoorbeeld een gouden of diamanten huwelijk. Het bestrijden van eenzaamheid is de belangrijkste doelstelling van de Buurtkamers.

Het project is onderdeel van Vie - Leven in Beweging. Partners zijn MeanderGroep Wonen, Impuls en de woningstichtingen Wonen Limburg, Wonen Zuid en HEEMwonen.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu