Gratis voorleesboekje bij Kinderboerderij Schutterspark in ruil voor afgedankte apparaten tijdens Nationale Recycleweek

Print
Gratis voorleesboekje bij Kinderboerderij Schutterspark in ruil voor afgedankte apparaten tijdens Nationale Recycleweek

Afbeelding: Wecycle

Brunssum -

Kinderboerderij Schutterspark in Brunssum helpt bezoekers tijdens de Nationale Recycleweek beter recyclen.

Voor snelle inleveraars van een klein apparaat ligt op kinderboerderij Schuttershof van 11 tot 17 oktober een gratis voorleesboekje klaar: Sanne SuperPower. Daarmee leren kinderen en hun (groot) ouders alles over recyclen.

Nationale Recycleweek

Op donderdag 14 oktober is het voor de derde keer International E-waste Day en zijn er in Nederland acties en campagnes om de inzameling van e-waste extra te stimuleren.

Hans de Rijk van Kinderboerderijen Actief: „Kinderboerderijen zijn laagdrempelige educatieve ontmoetingsplekken in de buurt voor jong en oud. We stimuleren graag het recyclen van e-waste en bekendheid over hergebruik van grondstoffen. In de Recycleweek gebeurt dit door speciale activiteiten te organiseren, gecombineerd met het voorleesboek.”

Op www.kinderboerderijenactief.nl/recycleweek zijn de activiteiten te vinden.

Over Wecycle

Wecycle is een landelijke campagne van Stichting Open en Stichting Lightrec die consumenten en bedrijven moet aanzetten om elektrisch afval en energiezuinige verlichting gescheiden in te leveren bij een van de 13.000 Wecycle-inleverpunten. Ruim 180 van deze punten zijn kinderboerderijen. Hier kunnen mensen kleine afgedankte elektrische apparaten inleveren.

Meer informatie en alle e-waste inleverpunten: www.wecycle.nl.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu