Limburgse trainer Pepijn Lijnders: Klopp is voor Liverpool wat Cruijff voor Barcelona was

Print
Limburgse trainer Pepijn Lijnders: Klopp is voor Liverpool wat Cruijff voor Barcelona was

Pepijn Lijnders (rechts) is vol lof over hoofdcoach Jürgen Klopp, met wie de Limburger samenwerkt bij Liverpool FC. Afbeelding: Hollandse Hoogte

Broekhuizen -

Jürgen Klopp heeft bij Liverpool FC dezelfde invloed als Johan Cruijff bij FC Barcelona had. Dat zegt Pepijn Lijnders, de Limburgse assistent van Klopp bij de Engelse voetbalclub.

Precies zes jaar geleden werd Klopp aangesteld bij Liverpool en dat bleek het begin van een succesvolle periode.„Voor mij is Jürgen wat Johan voor Barcelona was”, zegt Lijnders. „Hij creëert hier iets waar de club nog jaren van gaat profiteren. Jürgen weet wat hij wil. Hij geeft vertrouwen aan de mensen waarmee hij werkt. Hij geeft iedereen, spelers en stafleden, het gevoel dat hij onderdeel is van iets groters. De prijzen zijn het resultaat van de stabiliteit die hij heeft gecreëerd. Jürgen heeft Liverpool weer identiteit gegeven.”

De trainer uit Broekhuizen werkte al bij Liverpool toen Klopp op 8 oktober 2015 werd aangesteld. Lijnders kwam begin 2018 even op eigen benen te staan als hoofdcoach van NEC, maar keerde al na een half jaar terug bij Liverpool. Hij pakte daar zijn oude rol als assistent van Klopp weer op. Onder leiding van de Duitser wonnen de ‘Reds’ onder meer de Champions League en ze werden voor het eerst in dertig jaar weer eens landskampioen.

„We hebben een hongerig team, een team vol vertrouwen, met spelers die weten wat ze willen. Jürgen leidt en corrigeert. Het is een prachtige tijd om supporter van Liverpool te zijn”, zegt Lijnders. „Geniet er van. En laat het horen!”

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu