ING verhoogt tarieven voor betaalpakketten en diensten

Print
ING verhoogt tarieven voor betaalpakketten en diensten

Afbeelding: ANP

ING verhoogt de tarieven voor particuliere betaalpakketten en enkele aanvullende betaaldiensten per 1 januari 2022.

De hoogte van de tariefwijziging hangt af van iemands pakket of de dienst die de klant van de bank afneemt. Voor het zogeheten OranjePakket betalen klanten bijvoorbeeld straks geen 1,95 euro meer per maand, maar 2,35 euro.

Het goedkoopste betaalpakket, het OranjePakket met een korting, kost nu nog 1,55 euro per maand. Dat wordt 1,90 euro. Het duurste betaalpakket, het RoyaalPakket, gaat van 7,95 euro per maand naar 8,05 euro per maand. Ook wijzigt het tarief van sommige creditcards. Voor het opnemen van geld in het buitenland bij een betaalautomaat met de betaalpas stijgt het tarief ook.

Lees ook: Lege pinautomaat drijft lokale politicus tot wanhoop: politie zet ‘m uit bankgebouw

ING verklaart de tarieven te verhogen omdat onder meer de kosten voor het veilig houden van het betalingsverkeer door eisen in wetten en regels vanuit de overheid, hoger zijn geworden. Ook bankieren steeds meer klanten digitaal, waardoor het beschikbaar houden van reguliere betaalproducten zoals papieren afschriften en acceptgiro’s duurder is, zegt de bank. ING Nederland heeft ruim 8 miljoen particuliere klanten.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu