Van Vlodrop IT (Oirsbeek) ontwikkelt eigen cloud voor gezondheidszorg en breidt uit buiten Limburg

Print
Van Vlodrop IT (Oirsbeek) ontwikkelt eigen cloud voor gezondheidszorg en breidt uit buiten Limburg

Van Vlodrop IT slaat data zo veilig mogelijk op Afbeelding: Van Vlodrop IT

Oirsbeek -

Familiebedrijf Van Vlodrop IT in Oirsbeek ontwikkelde een eigen cloudomgeving voor de gezondheidszorg. Tot nu toe werkte het bedrijf vooral voor Limburgse huisartsenpraktijken en apotheken, maar sinds dit jaar maakt ook een praktijk in Drenthe gebruik van de IT-dienstverlener.

„Patiëntgegevens zijn gevoelige data”, vertelt Melani van Vlodrop. „Huisartsen waren huiverig om in de cloud te gaan werken. We hebben onze cloudomgeving en aanvullende diensten eerst getest bij één praktijk. Daar waren ze heel tevreden en toen ging het snel. Eerst binnen Limburg en nu hopelijk door heel het land. Alle medewerkers van een huisartsenpraktijk, een apotheek of een andere zorginstelling werken in hun eigen beveiligde cloudomgeving die vanaf iedere locatie bereikbaar is. Zo kan de huisarts bijvoorbeeld visite rijden en voor de deur van de patiënt de patiëntgegevens opvragen.”

Extra beveiliging

Een aantal jaar geleden bezochten beide eigenaren, Melani en haar man Jacques van Vlodrop, verschillende mondiale software- en internetbedrijven. „We spraken met meerdere partijen en vuurden tientallen vragen op ze af over veiligheid en privacy, maar waren niet overtuigd.”

Van Vlodrop IT ging zelf aan de slag en ontwikkelde de Health Cloud. De data van vooral huisartsenpraktijken en apotheken bevinden zich in zwaarbeveiligde Nederlandse datacenters op eigen servers. „Dit is juridisch heel interessant omdat wij daardoor onder de Nederlandse wetgeving vallen.” Als extra beveiliging gaat het internetverkeer van de praktijken over een fysiek aparte lijn.

Sleutelklaar opleveren

Naast hun cloudomgeving levert Van Vlodrop IT meerdere diensten, waaronder wachtkamerschermen, medische apparatuur en hardware. „We kunnen een huisartsenpraktijk qua IT-diensten sleutelklaar opleveren. Wij zijn het centrale aanspreekpunt voor alle IT-gerelateerde zaken en nemen dit voor onze relaties uit handen zodat zij zich op hun werk kunnen focussen, het leveren van zorg.”

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu