Vechtpartij azc Ter Apel: politie bekogeld met stenen

Print
Vechtpartij azc Ter Apel: politie bekogeld met stenen

Het Asielzoekerscentrum (AZC) in Ter Apel. Afbeelding: ANP/HH

In het asielzoekerscentrum van Ter Apel zijn afgelopen nacht vijf aanhoudingen verricht, nadat verschillende vreemdelingen met elkaar op de vuist zijn gegaan. Toegesnelde agenten werden belaagd met stenen. Door inzet van de mobiele eenheid kon de rust op het opvangcomplex worden hersteld.

De vechtpartij begon op het terrein van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND), dat tijdelijk wordt gebruikt als noodruimte om de nacht door te brengen. Ongeveer 50 personen verplaatsten zich daarna naar de openbare weg voor de opvanglocatie, waar agenten werden aangevallen door de oproerkraaiers.

Lees ook: Oplopende spanningen door overvolle azc’s in Limburg

„Een deel van deze groep was een deel betrokken bij overlast en verstoring van de openbare orde”, zegt een woordvoerder van de politie. „Collega’s werden onder meer bekogeld met stenen.”

Mobiele eenheid

„Door inzet van de mobiele eenheid, ondersteund door collega’s van de noodhulp is de orde herstelt”, weet de zegsvrouw. „Vijf mensen zijn aangehouden en zitten vast.” De politie kan niets zeggen over de identiteit van de arrestanten, maar weet wel dat twee verdachten zichzelf ‘niet-levensbedreigende’ hebben verwond.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu