Hoge onderscheiding voor Sittardenaar Feijs bij afscheid van Technische Universiteit Eindhoven

Print
Hoge onderscheiding voor Sittardenaar Feijs bij afscheid van Technische Universiteit Eindhoven

Loe Feijs uit Sittard kreeg vrijdagmiddag een hoge onderscheiding. Afbeelding: Technische Universiteit Eindhoven

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

Loe Feijs uit Sittard is vrijdagmiddag benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau bij zijn afscheid van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e).

Feijs (1954) was vanaf 1994 hoogleraar en van 2001 tot 2006 vice-decaan aan de faculteit Industrial Design van de TU/e. Hij kreeg de hoge onderscheiding onder meer voor zijn wetenschappelijke prestaties op het gebied van wiskunde en informatica, innovatieve technologie, en zijn inzet voor samenwerking tussen de disciplines wetenschap, techniek en creatieve industrie. Zo ontwikkelde hij met zijn team software die wordt toegepast door Philips, VU, Fraunhofer, NASA and FDA.

Landelijk en internationaal wordt de heer Feijs geroemd als een verbinder die bruggen slaat tussen wetenschap en maatschappij. Burgemeester Hans Verheijen van Sittard-Geleen prees in zijn toespraak de successen en initiatieven waarmee de heer Feijs de wetenschap en de samenleving diende.

Officier in de Orde van Oranje-Nassau is bestemd voor personen met bijzondere verdiensten, die vaak een landelijke of internationale betekenis hebben.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu