Martens en Miedema maken kans op Gouden Bal

Print
Martens en Miedema maken kans op Gouden Bal

Lieke Martens. Afbeelding: ANP

Nieuw-Bergen -

Lieke Martens (Barcelona) en Vivianne Miedema (Arsenal) maken dit jaar kans op de Gouden Bal, de jaarlijkse uitverkiezing van magazine France Football.

Beide aanvalsters van Oranje staan op een lijst met twintig genomineerde voetbalsters. De winnares wordt op 29 november tijdens een gala in Parijs bekendgemaakt.

De Gouden Bal voor vrouwen werd in 2018 voor de eerste keer uitgereikt. De Noorse Ada Hegerberg nam destijds de trofee in ontvangst. In 2019 ging de onderscheiding voor de beste voetbalster van het jaar naar de Amerikaanse Megan Rapinoe. Miedema en Martens behoorden twee jaar geleden eveneens tot de genomineerden.

Ajacied Ryan Gravenberch (19) is samen met negen andere talenten genomineerd voor de Kopa Trofee. Deze onderscheiding gaat naar de beste jongeling van het jaar. Voor deze prijs komen spelers in aanmerking die op 31 december jonger zijn dan 21 jaar. Matthijs de Ligt nam in 2019 deze trofee in ontvangst.

De Gouden Bal werd vorig jaar zowel bij de vrouwen als mannen niet uitgereikt vanwege de coronapandemie.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu